• Nederlands
  • Deutsch

Meer informatie en reserveren

Algemene voorwaardenBeschikbaarheid

Vincent Drost & Duve van Boggelen
Stierstrasse 15
12159 Berlin
+49 (0) 176 - 344 55 211
info@davidu.info

Over ons

DuveVincent

Ruim 20 jaar zijn wij een team. Centraal in ons leven staat vormgeven, dat doen we naast onze werkzaamheden als kunstenaars ook in het opknappen van oude huizen die we een eigen karakter en sfeer mee willen geven.


Klussen aug. 2008

Wij, Duve van Boggelen en Vincent Drost, zijn sinds augustus 2010 de trotse eigenaren van dit huis in deze erg mooie omgeving. Onze uitdaging bestond eruit deze grijze muis om te vormen tot een plek waar men zich graag ontspant en zich prettig voelt. Onze recente reizen naar Marokko gaven de inspiratie om het huis op exotische manier vorm te geven. Veel oude oostduitse meubeltjes die nog in het huis stonden ondergingen een ware gedaanteverwisseling, zo werden kommodes tot wastafelkasten en dekenkisten tot bijzettafels. Op vele manieren en plekken hebben we mozaieken geintegreerd en het geheel in sfeer afgerond door te zoeken naar passende details, zoals lampen, schalen en stenen. Hier en daar vond een exotisch decorstuk wat in ons eigen huis misstond eindelijk een mooie plek. Heel speciaal zijn de schilderijen, Als in Harry Potter kunnen zowel de titels als de bewoners van de huisvormige schilderijen zich verplaatsten. (In bovenstaande afbeelding staan er twee afgebeeld.)

Een andere leidraad bij het tot stand brengen van dit vakantiehuis is een milieuvriendelijk energieverbruik. Daarom hebben we besloten alleen een houtkachel en eenvoudige elektrische bijverwarming voor de andere ruimten te installeren. Er is geen televisie en dvd speler, maar wel een wasdroogcombinatie en een vaatwasser. Voor de warmwaterverzorging en het vorstvrijhouden in de winter is een Solarventisysteem met zonneboiler op het dak geïnstalleerd. Alle lampen zijn uiteraard spaarlampen. Na twee zomers en diverse voorjaars en herfstvakanties klussen kunnen we tot tevredenheid constateren dat (ook gezien het klimaat hier) dit behalve milieubewust ook voldoende voldoet aan het comfort wat men van een vakantiehuis verwacht.

Vakantiehuis Süd Harz

Naast ons Kunsthaus met vakantiewoning zijn we sinds augustus 2008 de trotse bezitters van een voormalige boerenhuis in het fantastische Kyffhäuser gebergte (Süd Harz). We waren direct gegrepen door de prettige atmosfeer die in het huis en de tuin hangen. Het stond toen 4 jaar leeg en was de 20 jaar daarvoor als vakantiehuis gebruikt door de originele bewoners. Het huis was nog geheel in vooroorlogse stijl, zoals een 'trockenklo' en verwarming met kolenkachels. Bij de verbouwing zijn zoveel mogelijk originele details behouden. We hebben gewerkt met de materialen die bij het huis en de stijl passen, zoals leemstuc, lampen en meubels die in het huis aanwezig waren.

Appartement Bergmannkiez Kreuzberg Berlin

Sinds mei 2012 zijn wij de trotse eigenaren van dit huis in deze inspirerende omgeving. Onze uitdaging bestond eruit de grijze verwaarloosde ruimte om te vormen tot een plek waar men zich graag ontspant en zich prettig voelt.

Het resultaat is een ruim, licht, modern en comfortabel appartement, waar we trots op zijn. We hebben de ruimte optimaal benut en in 40 m2 een open ruimte geschapen met een volledig ingerichte keuken en een compacte badkamer. En dat alles in de levendige Bergmannkiez in Kreuzberg Berlijn.

Kunsthaus DAVIDU

Naast onze vakantiehuizen hebben we tot eind 2014 samen Kunsthaus DAVIDU in Kalkar-Appeldorn gerund. Duve is kunstenaar en verzorgt daarnaast cursussen Schilderen en tekenen. Vincent heeft, naast de inzet voor Kunsthaus DAVIDU, een adviesbureau voor re-integratie en kennismanagement. Klik op de foto hiernaast voor meer informatie over Kunsthaus DAVIDU.