• Nederlands
  • Deutsch

Kleurrijk en levendig

Kunst & CultuurEten & drinken

Berlijn is een metropool en geldt in Europa als één van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De stad is ook bekend vanwege het hoog-ontwikkelde culturele leven (festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen enz.) en de levensstijl, moderne Zeitgeist en de lage kosten. Bovendien is Berlijn één van de groenste steden van Europa: 22% van Berlijn bestaat uit natuur en parken en 6% uit meren, rivieren en kanalen.

EvenementenkalenderViktoriapark

Het mooie van Kreuzberg is vooral de sfeer die erg hangt, er zijn veel kleine eetkramen te vinden op elke hoek van de straat. Tevens beschikt Kreuzberg over een aantal bekende musea en gezellige straatjes.

De historische omgeving rond de Bergmannstrasse met huizen uit het begin van de 20e eeuw, "Gründerzeit", is beroemd vanwege de culinaire diversiteit en de innemende sfeer. Restaurants variërend van frans en italiaans tot aziatisch en het midden oosten direct naast gemoedelijke cafés waar zelfgebakken taart en vers geroosterde koffie wordt geserveerd. In de historische Marheineke Hal vind je Duitse en biologische specialiteiten. 's Nachts kan je terecht in de een van de vele bars of een van de verscholen clubs.

Ten tijde van de koude oorlog was het stadsdeel Kreuzberg vooral bekend vanwege de alternatieve scene en de grote populatie aan Turken en ander buitenlanders.De laatste jaren komt Kreuzberg weer sterk terug. Veel kunstenaars en muzikanten vestigen zich hier. Het is gezellig in de straten en cafés. Vooral het gebied rond de Schlesische Strasse maakt een enorme opleving door. Er openen veel clubs, cafés en kleine winkeltjes.

Supermarkt, drogisterij en apothoheek en groentewinkel voor de dagelijkse behoeften, maar ook antiekwinkels, goudhandelaren, tweedehands sneuphoekjes, vintage mode en designwinkels; het is allemaal op loopafstand te vinden.

Groene oasen zoals Chamissoplatz met het kleine verborgen park en het uitnodigende Viktoria Park met haar grote bomen en spetterende waterval zijn dicht in de buurt.

Een groot aantal culturele plekken kunnen worden ontdekt in de directe nabijheid van ons appartement. Alle populaire en belangrijke culturele bezienswaardigheden kunnen snel en gemakkelijk bereikt worden met het openbaar vervoer.

Joods museum, HAU Theater (15min lopen)
Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse (10min openbaar vervoer)
Alexander Platz, Potsdamer Platz, Brandenburger Tor, Museum Insel, Hackesche Höfe (20min openbaar vervoer)

Openbaar Vervoer

Perfecte verbindingen!
Bahn/metro Mehringdamm (U6) en Gneisenaustrasse (U7)

Naar Tegel airport/ Schönefeld airport : 45 minuten (metro/bus)
Naar Centraal Station : 30 minuten (metro/bus)

Klik hier voor een kaart van het gebied.

Meer toeristische informatie